02/11/2017, 09:36

Ma trận đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 Bài kiểm tra 45 phút lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Ma trận đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp thầy cô và các bạn nâng cao chất lượng dạy và học. Đề thi có đáp án chi tiết đi kèm giúp các bạn học sinh tiện đối chiếu sau khi đã thử sức. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào tham khảo. Bộ đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 TPHCM ...

Đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Ma trận đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp thầy cô và các bạn nâng cao chất lượng dạy và học. Đề thi có đáp án chi tiết đi kèm giúp các bạn học sinh tiện đối chiếu sau khi đã thử sức. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào tham khảo.

WRITTEN TEST NO 1

Date of preparing: 18/10/2017

Date of testing: 23/10/2017 

A. Objectives:

- To evaluate the students’ knowledge in units 1 to 3.

- To enable students to get acquainted with the various forms of tests such as multiple choice, questions- answers, reading comprehension.

- To check up reading and writing skills.

B. Language content:

1. Vocabulary: vocabulary in units 1 to 3.

2. Grammar: exclamation, simple present, present continuous, simple future tense

3. Skills: Listening, Reading and Writing.

C. Teaching aids:copies of the rest.

MATRIX:

Chủ đề

Nhận biết

Thông hiểu

Vận dụng

Tổng

TN

TL

TN

TL

TN

TL

Phonetics

 

2 câu

0,5đ

       

2 câu

0,5đ

Language focus

8 câu

2,0 đ

       

2 câu

0,5đ

10 câu

2,5đ

Listening

3 câu

0,75đ

   

5 câu

1,25đ

   

8 câu

2,0 đ

Reading

   

4 câu

1.0đ

3 câu

1.5đ

   

7 câu

2,5đ

Writing

   

1caau

0,5đ

   

4 câu 2,0đ

5 câu 2,5đ

Tổng

11 câu

2,75đ

2 câu

0,5đ

5 câu

1.5đ

8 câu

2,75.0đ

 

6 câu

2,5đ

32 câu

10,0đ

D. Questions.

PHÒNG GDĐT QUẢNG NINH

TRƯỜNG THCS AN NINH

Mã đề: 01

WRITTEN TEST NO1

Subject: English 8

Time: 45 minutes

Period 25. Date of testing: 23/10/2017

Full name: ........................................................................... Class: 8

___________________________________________________________________________________________________

Listen to the passage and choose the correct answers (0,75point).

1. The Tay have settled in valleys in the …………. part of the country.

A. Northeastern             B. North              C. Northwest

2. The Tay traditional house is built ……… stilts with a frame of columns.

A. upon                  B. in                 C. on

3. Wood or ………………is used to make the walls.

A. bricks               B. bamboo             C. stones

Listen to the passage again and complete the sentences (1,25 points).

Life in the English countryside

According to a recent survey by Country Life magazine, about 80 percent of Britain’s population dream of (4)…..…….……. in the countryside. In fact the countryside of England today shows the wealth of landowners and those who can afford to escape the busy and (5) …………….. city life

English village communities are often (6) ………..……. and close. They are warm and usually welcoming. Maggie, who lives in North Yorkshire, says: “Village life is wonderful and safe for the kids. There is a great sense of community here. It is more relaxing and you can’t tell who has (7) ………...…….. and who doesn’t”. People in the English countryside use private transport more, and the (8) ………………………. hasn’t been spoilt much.

Pick out the word which has different sound in the underlined part in each line (0,5pt)

9. A. camel             B. cattle                   C. buffalo                 D. paddy

10. A. lived             B. populated            C. harvested           D. loaded

Choose the best answer to complete each of the following sentences (2,0pts)

11. My mother enjoys________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cooking            B. to cook            C. cook            D. cooked

12. My father sometimes goes ________ in the forests.

A. hunt                 B. hunting             C. to hunt            D. hunted

13. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. playing             B. picking               C. driving            D. herding

14. The sky is ___here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy                  B. vast                 C. dense                D. close

15. Is living in the city _________ than living in the country?

A. so convenient                 B. as convenient           C. most convenient             D. more convenient

16. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand                B. to study              C. to know             D. find

17. The Viet (or Kinh)have______number of people, account for about 86% of the population.

A. large               B. the large              C. larger             D. the largest

18. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. What             B. Which             C. Why               D. Who

Fill the gaps with the words in the box (1,0pt)

festivals          celebrated          lunar          best         the

Spring is the time when there are many (19) ………………. in our country. Among them, Hoa Ban Festival is (20) …………. most beautiful and interesting, and it takes place in Lai Chau. It is typical of the cultural life of the Thai people. In the second (21) …………. month of the year, when it gets warmer and Hoa Bana kind of beautiful flowers in the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (22) ……………….……. . This is a great time for everyone, especially for boys and girls.

Read the passage carefully and answer the questions below (1,5pts)

Jarai (or Giarai)

The largest ethnic minority group on the Central Highlands is the Jarai, with a population of about 250,000. It is thought that Jarai people left the coastal plains around 2000 years ago, settling on the fertile plateau around in Gia Lai and Kon Tum provinces. Some ethnologists think that Cham people are in fact a branch of the Jarai, and they certainly share common linguistic traits.

Villagers are often named for a nearby river, stream or tribal chief. In the centre of each can be found a large stilt house, which acts as a kind of community centre where the council of elders and their elected chief meet. Houses are traditionally built on stilt, facing north. Jarai women typically propose marriage to men through a matchmaker, who delivers the prospective groom a cooper bracelet.

23. What’s the population of the Jarai?

………………………………………………………………………………………………

24. Where do the Jarai live?

………………………………………………………………………………………………

25. Do the Jarai live in stilt houses?

………………………………………………………………………………………………

Write the correct form of the adverbs in bracket to complete the sentences (0,5pt)

26. On Sunday morning I often get up (late) …………………. than usual.

27. If you want to stay slim, you have to eat (healthily) ………………………………...

Reorder the words to make the meaningful sentences (0,5pt)

28. teenagers/ on/ Nowadays/ more/ past/ rely/ the/ than/ technology/ in.

……………………………………………………………………………………………

Finish the second sentence so that it stays the same meaning as the first one (1,0pt)

29. Lan really loves to hang out with friends.

Lan really enjoys…………………………………………………………………….

30. A camel runs more slowly than a lion.

A lion ………………………………………………………………………………

Write questions for the underlined parts of the following sentences (1,0p)

31. The Bru-Van Kieu people live in Quang Binh, Quang Tri and Thua Thien-Hue.

......................................................................................................................................

32. The Hoaethnic group has the most colourful clothing.

.......................................................................................................................................

----------------THE END---------------

PHÒNG GDĐT QUẢNG NINH

TRƯỜNG THCS AN NINH

Mã đề: 02

WRITTEN TEST NO1

Subject: English 8

Time: 45 minutes

Period 25. Date of testing: 23/10/2017

Full name: ........................................................................... Class: 8

___________________________________________________________________________________________________

Listen to the passage and choose the correct answers (0,75point).

1. The Tay have settled in valleys in the …………. part of the country.

A. North                  B. Northeastern                    C. Northwest

2. The Tay traditional house is built ……… stilts with a frame of columns.

A. on                        B. in                            C. upon

3. Wood or ………………is used to make the walls.

A. bricks                  B. stones                      C. bamboo

Listen to the passage again and complete the sentences (1,25 points).

Life in the English countryside

According to a recent survey by Country Life magazine, about 80 percent of Britain’s population dream of (4)…..…….……. in the countryside. In fact the countryside of England today shows the wealth of landowners and those who can afford to escape the busy and (5) …………….. city life

English village communities are often (6) ………..……. and close. They are warm and usually welcoming. Maggie, who lives in North Yorkshire, says: “Village life is wonderful and safe for the kids. There is a great sense of community here. It is more relaxing and you can’t tell who has (7) ………...…….. and who doesn’t”. People in the English countryside use private transport more, and the (8) ………………………. hasn’t been spoilt much.

Choose the best answer to complete each of the following sentences (2,0pts)

9. The Viet (or Kinh)have______number of people, account for about 86% of the population.

A. large            B. the large               C. larger            D. the largest

10. My mother enjoys________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook             B. to cook               C. cooking             D. cooked

11. My father sometimes goes ________ in the forests.

A. hunt               B. hunting               C. to hunt                D. hunted

12. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand                B. to study             C. to know            D. find

13. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. Which                B. What               C. Why              D. Who

14. Is living in the city _________ than living in the country?

A. so convenient               B. as convenient              C. most convenient           D. more convenient

15. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking                     B. herding               C. driving              D. playing

16. The sky is ___here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A.vast                    B. close              C. dense                  D. tidy

Pick out the word which has different sound in the underlined part in each line (0,5pt)

17. A. lived              B. populated              C. harvested              D. loaded

18. A. camel             B. buffalo                  C. cattle                     D. paddy

Read the passage carefully and answer the questions below (1,5pts)

Jarai (or Giarai)

The largest ethnic minority group on the Central Highlands is the Jarai, with a population of about 250,000. It is thought that Jarai people left the coastal plains around 2000 years ago, settling on the fertile plateau around in Gia Lai and Kon Tum Provinces. Some ethnologists think that Cham people are in fact a branch of the Jarai, and they certainly share common linguistic traits.

Villagers are often named for a nearby river, stream or tribal chief. In the centre of each can be found a large stilt house, which acts as a kind of community centre where the council of elders and their elected chief meet. Houses are traditionally built on stilt, facing north. Jarai women typically propose marriage to men through a matchmaker, who delivers the prospective groom a cooper bracelet.

19. What’s the population of the Jarai?

………………………………………………………………………………………………

20. Where do the Jarai live?

………………………………………………………………………………………………

21. Do the Jarai live in stilt houses?

………………………………………………………………………………………………

Fill the gaps with the words in the box (1,0pt)

festivals          celebrated          lunar         best          the

Spring is the time when there are many (22) ……….……. in our country. Among them, Hoa Ban Festival is (23) …………. most beautiful and interesting, and it takes place in Lai Chau. It is typical of the cultural life of the Thai people. In the second (24) …………. month of the year, when it gets warmer and Hoa Bana kind of beautiful flowers in the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (25) ……………….…. . This is a great time for everyone, especially for boys and girls.

Finish the second sentence so that it stays the same meaning as the first one (1,0pt)

26. Lan really loves to hang out with friends.

Lan really enjoys…………………………………………………………………….

27. A camel runs more slowly than a horse.

A horse ………………………………………………………………………………

Write questions for the underlined parts of the following sentences (1,0p)

28. The Khmer people live in provinces of MeKong Delta.

......................................................................................................................................

29. The Hoaethnic group has the most colourful clothing.

.......................................................................................................................................

Write the correct form of the adverbs in bracket to complete the sentences (0,5pt)

30. On Sunday morning I often get up (late) …………………. than usual.

31. If you want to stay slim, you have to eat (healthily) ………………………………...

Reorder the words to make the meaningful sentences (0,5pt)

32. teenagers/ on/ Nowadays/ more/ past/ rely/ the/ than/ technology/ in.

……………………………………………………………………………………………

----------------THE END---------------

KEYS

Tổng điểm toàn bài: 10đ

Mã đề 01:

Từ câu 1đến câu 22, câu 26,27, mỗi câu đúng 0,25đ

1A, 2C, 3B, 4. living, 5. noisy, 6. small, 7. money, 8. environment, 9C, 10B, 11A, 12B, 13A, 14B, 15D, 16C, 17D, 18B, 19. festivals, 20. the, 21.lunar, 22. celebrated, 26.later, 27. more healthily.

Từ câu 23 đến 25, 28 đến 32, mỗi câu đúng 0,5đ.

23. The population of Jarai is about 250,000.

24. They live in Gia Lai and Kon Tum Provinces.

25. Yes, they do.

26. Nowadays, teenagers rely on technology more than in the past.

27. Lan really enjoys hanging out with frienfs.

28. A lion runs faster than a camel.

29. Where do the Bru-Van Kieu live?

30. Which ethnic group has the most colourful clothing?

Mã đề 02:

Từ câu 1 đến 18, 22 đến 25, câu 30,31, mỗi câu đúng 0,25đ

1B, 2A, 3C, 4. living, 5. noisy, 6. small, 7. money, 8. environment, 9D, 10C, 11B, 12C, 13A, 14D, 15B, 16A, 17A, 18B, 22. festivals, 23. the, 24. lunar, 25. celebrated, 30. later, 31. more healthily.

Từ câu 19 đến 21, câu 26 đến 29, câu 32, mỗi câu đúng 0,5đ.

19. The population of Jarai is about 250,000.

20. They live in Gia Lai and Kon Tum Provinces.

21. Yes, they do.

22. Lan really enjoys hanging out with friends.

23. A horse runs faster than a camel.

24. Where do the Khmer ppeople live?

25. Which ethnic group has the most colourful clothing?

26. Nowadays, teenagers rely on technology more than in the past.

Tapecript

Part 1. Listen to the passage and choose the correct answers (1point).

THE TAY’S LIFESTYLE

The Tay have settled in valleys in the Northeastern part of the country: Bac Giang, Lang Son, Cao Bang, Bac Can, Ha Giang, Lao Cai. Their villages are characteristically large and crowded, and there are villages with hundreds of houses.

The Tay traditional house is built on stilts with a frame of rafters and 4, 5, 6, or 7 rows of columns. A house has from 2 to 4 roofs made from tiles, straw, or palm leaves. Wood or bamboo is used to make the walls.

Part 2. Listen to the passage again and complete the sentences (1,25 points).

LIFE IN THE ENGLISH COUNTRYSIDE

According to a recent survey by Country Life magazine, about 80 percent of Britain’s population dream of living in the countryside. In fact the countryside of England today shows the wealth of landowners and those who can afford to escape the busy and noisy city life

English village communities are often small and close. They are warm and usually welcoming. Maggie, who lives in North Yorkshire, says: “Village life is wonderful and safe for the kids. There is a great sense of community here. It is more relaxing and you can’t tell who has money and who doesn’t”. People in the English countryside use private transport more, and the environment hasn’t been spoilt much.

Các bài nên tham khảo

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định chủ ngữ và vị ngữ. Trước từ là : chủ ngữ Sau từ là : vị ngữ Ví dụ : Dế Mèn trêu chị Cóc (C) là dại ...

Soạn bài câu trần thuật đơn

Soạn bài câu trần thuật đơn I. Câu trần thuật đơn là gì ? 1. Các câu này dùng để trần thuật. - Kể lại việc Dế Mèn không cho Dế Choắt đào thông ngách sang nhà ...

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định C – V. a. Phú ông (c) mừng lắm (v) b. Chúng tôi (c) tụ hội (v) ở góc sân. 2. - Vị ngữ a do ...

Soạn bài câu phủ định lớp 8

Soạn bài câu phủ định lớp 8 I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. a. Các câu (b), (c), (d) khác với câu (a) ở những từ ngữ phủ định không, chưa, chẳng. b. Câu ...

Soạn bài Hịch Tướng Sĩ

Soạn bài hịch tướng sĩ Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài hịch có thể chia làm ba đoạn. a. Đoạn 1 : Từ đầu đến ‘… lưu tiếng tốt’ : nêu gương sử ...

Soạn bài hành động nói tiếp theo

Soạn bài hành động nói tiếp theo I. Cách thực hiện hành động nói. 1. Câu Mục đích 1 2 3 4 5 Hỏi - - - - - Trình bày ...

Soạn bài Chiếu Dời Đô (Thiên Đô Chiếu)

Soạn bài chiếu dời đô (thiên đô chiếu) Đọc – hiểu văn bản Câu 1: Đây là đoạn văn có tính chất nêu tiền đề, làm chỗ dựa cho lý lẽ ở những phần tiếp theo. Trong ...

Soạn bài câu cảm thán

Soạn bài câu cảm thán I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. Trong những đoạn trích trên, các câu sau là câu cảm thán: - Hỡi ơi lão Hạc! (đoạn a) - Than ôi! 2. ...

Soạn bài Quê Hương

Soạn bài Quê Hương - Tế Hanh Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Sau hai câu thơ mở đầu rất bình dị, tự nhiên, tác giả giới thiệu chung về làng quê của mình, nội dung hầu ...

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh I. Giới thiệu một danh lam thắng cảnh Ta có thể tóm tắt những ý chính của bài viết : Hồ Hoàng Kiếm và Đền Ngọc Sơn. (1) ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ