24/10/2017, 09:23

Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 (Số 1) Đề thi tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 (Số 1) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây giúp các bạn học sinh có tài liệu hữu ích để tập dượt cũng như củng cố kiến thức, chuẩn bị tốt nhất cho bài kiểm tra của mình. Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 8 Unit 8: Country Life and City Life Bài tập tự luận Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 Country Life And City Life Bài tập ...

Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 (Số 1) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây giúp các bạn học sinh có tài liệu hữu ích để tập dượt cũng như củng cố kiến thức, chuẩn bị tốt nhất cho bài kiểm tra của mình.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. abroad             B. state              C. lava                   D. husband

2. A. gallery             B. over                C. here                  D. liberty

3. A. include            B. prison              C. trip                   D. decide

4. A. head               B. beach              C. weather            D. heavy

5. A. temperature    B. exciting           C. right                  D. tour

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.

6. At 9 o’clock yesterday________ we on the beach.

A. are lying

B. have lain

C. lay

D. were lying

7. The baby________his food onto the floor and making his mother angry.

A. always threw

B. is always throwing

C. has alwaysthrown

D. always throws

8. I would like________to Africa.

A. go

B. to go

C. going

D. to going

9. It was kind ________you to help them.

A. of

B. from

C. for

D. to

10. Are you going abroad this summer?

A. going overseas

B. going on holiday

C. going to another country

D. A & C

11.________is a building or room where people can go to look at paintings.

A. Gallery

B. Library

C. University

D. Gym

12. I brought back this cowboy hat as a ________of America.

A. gift

B. present

C. award

D. souvenir

13.While Angela was cleaning her room, she ________her lost ear-ring.

A. is finding

B. finds

C. has found

D. found

14.Why don’t you come ________for dinner?

A. about

B. over

C. up

D. upon

15.Will you pick me ________after the party?

A. on

B. over

C. through

D. up

16.Miss. Brown________us last week while our teacher was ill.

A. teaches

B. is teaching

C. was teaching

D. has taught

17.You ________come and visit us again some time.

A. should

B. must

C. need

D. could

18. I’m usually free in the evening.

A. tired

B. relaxed

C. not busy

D. not at home

19.I picked up a copy of their summer travel________.

A. paper

B. magazine

C. book

D. brochure

20.While the choir ________Christmas carols, we were making them some cocoa.

A. are singing

B. were singing

C. sang

D. have sung

21.Would you like ________for a drink?

A. go

B. to go

C. going

D. went

22._______is hot liquid rock that comes out of a volcano.

A. Limestone

B. Marble

C. Lava

D. Ice

23.When I was a child, I ________my ball through the window.

A. was always kicking

B. always was kicking

C. was kicking always

D. kicked always

24. I was born in a small village ______Lantau Island.

A. on

B. for

C. in

D. at

25. We went________a 10-day tour of central Africa.

A. to

B. in

C. for

D. on

III. Choose the underlined part that needs correction.

26. I was doing my homework and my dad was reading a car magazine after lunch yesterday.                                                         A                                     B                        C                                            D 

27. The farmer was riding to town while he fell off his horse.                                                                                                                                  A                          B             C          D

28. Would you like me helping with your homework?                                                                                                                             A                          B        C             D

29. I will keep a day freely nextweek for out meeting.                                                                                                                            A                     B                       C         D

30. She spent her freetime to visit gallaries and museums last weekend.                                                                                              A                                      B                C                            D

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Hi. I’m back in the U. S. I was with Matilda on her concert tour of Africa. The best part was Eritrea. The Eritrean people were very friendly and (31)______. The streets weren’t (32)______, but the markets often were. The restaurants were great, but the service was often (33)______. Some hotels were modern and some weren’t, but even modern hotels weren’t air-conditioned. The weather was very hot and (34)______, but Matilda’s concerts were great, and my whole trip to Eritrea was a lot of (35)______.

31.

A. kind

B. lucky

C. reserved

D. quiet

32.

A. crowd

B. crowded

C. crowds

D. overcrowding

33.

A. slow

B. slowly

C. quick

D. quickly

34.

A. cold

B. cool

C. humid

D. wet

35.

A. fun

B. joke

C. humor

D. humorous

V. Read the following passage and choose the best answers to each of the questions below.

My husband and I had a problem about our holiday last year. I wanted to have a lazy seaside holiday because I was tired and needed to relax. I loved lying in the sun, drinking iced beer and reading a good book. But Robert liked busy, cultural holidays. He liked visiting museums and art galleries. He hated sunbathing because he always went red, not brown. The travel agent tried to help us and suggested Greece. I said I love to sail to a quiet island, but of course Robert said he’d like to stay in Athens. It was easy to decide what to do, we flew to Athens together, Robert stayed there and I traveled to the island of Kos!

36. What is the passage written about?

A. a trip to Greece

B. a lazy seaside holiday

C. a busy cultural holiday

D. a problem about the holiday

37. The author ________________.

A. liked sunbathing

B. was tired and needed to relax

C. liked a busy cultural holiday

D. a & b are correct

38. What does the word ‘island’ in line 5 mean?

A. a piece of land with water all around it

B. a place in a desert that has trees and water

C. a high piece of land that is not as high as a mountain

D. a big area of salty water

39. Robert wanted ________________.

A. to stay in Athens

B. sunbathing

C. drinking iced beer

D. lazy seaside holidays

40. Kos is ________________.

A. a town in Athens

B. a city in Greece

C. an island

D. a place which has many island

Đáp án Kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 8 

1.B 2.C 3.D 4.B 5.A 6.D 7. B 8.B 9.A 10.D
11.A 12.D 13.D 14.B 15.D 16.C 17.B 18. C 19.B 20.B
21.B 22.C 23.A 24.A 25.D 26.B 27.B 28.B 29.B 30.B
31.A 32.B 33.A 34.C 35.A 36.D 37.B 38.A 39.A 40.C
Các bài nên tham khảo

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định chủ ngữ và vị ngữ. Trước từ là : chủ ngữ Sau từ là : vị ngữ Ví dụ : Dế Mèn trêu chị Cóc (C) là dại ...

Soạn bài câu trần thuật đơn

Soạn bài câu trần thuật đơn I. Câu trần thuật đơn là gì ? 1. Các câu này dùng để trần thuật. - Kể lại việc Dế Mèn không cho Dế Choắt đào thông ngách sang nhà ...

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định C – V. a. Phú ông (c) mừng lắm (v) b. Chúng tôi (c) tụ hội (v) ở góc sân. 2. - Vị ngữ a do ...

Soạn bài câu phủ định lớp 8

Soạn bài câu phủ định lớp 8 I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. a. Các câu (b), (c), (d) khác với câu (a) ở những từ ngữ phủ định không, chưa, chẳng. b. Câu ...

Soạn bài Hịch Tướng Sĩ

Soạn bài hịch tướng sĩ Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài hịch có thể chia làm ba đoạn. a. Đoạn 1 : Từ đầu đến ‘… lưu tiếng tốt’ : nêu gương sử ...

Soạn bài hành động nói tiếp theo

Soạn bài hành động nói tiếp theo I. Cách thực hiện hành động nói. 1. Câu Mục đích 1 2 3 4 5 Hỏi - - - - - Trình bày ...

Soạn bài Chiếu Dời Đô (Thiên Đô Chiếu)

Soạn bài chiếu dời đô (thiên đô chiếu) Đọc – hiểu văn bản Câu 1: Đây là đoạn văn có tính chất nêu tiền đề, làm chỗ dựa cho lý lẽ ở những phần tiếp theo. Trong ...

Soạn bài câu cảm thán

Soạn bài câu cảm thán I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. Trong những đoạn trích trên, các câu sau là câu cảm thán: - Hỡi ơi lão Hạc! (đoạn a) - Than ôi! 2. ...

Soạn bài Quê Hương

Soạn bài Quê Hương - Tế Hanh Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Sau hai câu thơ mở đầu rất bình dị, tự nhiên, tác giả giới thiệu chung về làng quê của mình, nội dung hầu ...

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh I. Giới thiệu một danh lam thắng cảnh Ta có thể tóm tắt những ý chính của bài viết : Hồ Hoàng Kiếm và Đền Ngọc Sơn. (1) ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ