13/11/2017, 23:21

Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 - 5 - 6 Luyện tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4-6 có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 - 5 - 6 có đáp án  Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 - 5 - 6 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải tổng hợp tất cả ngữ pháp trọng tâm của 3 bài sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn học ghi nhớ ngữ pháp một cách dễ dàng. Bên cạnh đó là kho từ vựng hay giúp các bạn bổ sung, để chuẩn bị tốt nhất cho kì thi quan trọng sắp tới.  Từ vựng Tiếng Anh lớp 8 Unit 8, 9, 10 Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 có đáp án Bài tập trắc nghiệm ...

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 4 - 5 - 6 có đáp án 

Bài tập ôn tập Unit 4 - 5 - 6 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải tổng hợp tất cả trọng tâm của 3 bài sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn học ghi nhớ ngữ pháp một cách dễ dàng. Bên cạnh đó là kho từ vựng hay giúp các bạn bổ sung, để chuẩn bị tốt nhất cho kì thi quan trọng sắp tới. 

TEST 2 (UNIT 4, 5 ,6)

I/ MULTIPLE CHOICE

1.I am not_________ at Math.

a. good b. gooder c. well d. weller

2. He was born in Bentre city………………….September 2nd.

a. on b. in c. at d. between

3. You ……………to eat more, you are far too thin.

a. should b. ought c. could d. must

4. Do you need any help? -.................................

a. Sure b. certainly c. No problem d. No. Thank you

5. I asked Sara ……………me to the station.

a. drive b. drives c. to drive d. driving

6. You …………….write on the walls.

a. have to b. must c. don’t have to d. must not

7. My sister usually does her homework __________.

a. herself himself c. myself d. itself

8. The weather is warm enough for us _______

a. going out b. to going out c. to go out d. go out

9. Mr Jackson _______me bring this machine to his office.

a. told to b. told c. said d. said to

10. …………..is a big metal box for keeping food and drink cold and fresh.

a. Counter b. Sink c. Jar d. Refrigerator

12. (What/ Do/ Would/ Will) you like to come? – I’d love to.

a. What b. Do c. Would d. Will

13. Choose the word which has the underlined letter pronounced differently from the other

a. looked b. wanted c. laughed d. watched

Find the words or phrases that are not correct in standard English.

1. Hoa’s teacher askedher to spend more time with Math.                                                                                                                        A B C D

2. Theyenjoy to watch TV in the evening                                                                                                                                                 A B C D

II/ WORD FORMS

1. We are ……… ……… to see you again. (happily)

2. His father soon died of a …… ………… heart (break).

3. ........…, dark clouds appeared and it began to rain. (fortunate)

4. “The lost shoe” is one of the …… …………stories I like best. (tradition)

5. Can you speak English ………..? (good)

6. He told me about a ……… …………story. (fun)

7. We often got home ………… ………… last year .(late)

8. Peter speaks English very ……… …………(fluent)

9. We are ……… ……… to see you again. (happily)

10. Luckily…….., he passed the final test. (luck)

III/ VERB FORMS

1. I used .............. on a farm when I was a young girl.(live)

2. Please................. me the tale, Grandma.( tell )

3. Tim’s mother wants him .................... Spanish pronunciation. (improve)

4. She asked me ..................... you this dictionary.( give)

5. We talked about ........................ Nha Trang for our vacation. (go)

6. It’s difficult ...................... this question . ( answer)

7. They decided ...................... their holidays at the seaside. ( spend )

8. Ba loves ........................ soccer . ( play )

9. We are fond of .................... part in our school activities. ( take )

10. She hopes ........................ a suitable job. ( have)

Put the verbs in brackets into the correct forms.

1. I'll lend you the book when I've finished (read)

2. Do you ever go (swim) in the sea?

3. They suggested (have) dinner in an Indian

4. Would you like (go) out for a drink with me?

5. Would you mind (close) the window?

6. I nearly missed (catch) the bus.

7. Lan wants (become) a teacher.

8. I normally try to avoid (borrow) money.

9. Robert gave up (play) football years ago.

10. I didn't feel like (go) out last night, so I stayed at home.

IV/ READINGRead the passage carefully and then answer the questions below. (2,0 pts)

Hello. I’m Toan. I started studying English at school in Singapore. All our lessons were in English. The teacher translated some difficult words and we tried to understand everything in English. We all used English in class and at home, and we usually spent short summer vacations in English-speaking countries to improve our skills. I think my English is good now.

Questions:

1. Did Toan start studying English at school before coming to Singapore?

.......................................................................................................................

2. What did his teacher do with difficult words?

 .........................................................................................................................

3. Did Toan and his classmates only use English at school?

.........................................................................................................................

4. Where did they usually spend short summer vacations to improve their skills?

 ...........................................................................................................................

V/ WRITEComplete the second sentences so that it has a similar meaning to the first.

1. Mr. An said: “ Learn by heart the lesson, Lan”

→ Mr. An asked Lan .......................................................

2. Can you help me, please?

→ Could you ......................................

3. You can participate in the Y&Y Green Summer Group.

→ You can take part ...........................................................

4. On Sunday I like to sleep late.

-> On Sunday, I enjoy ....................................

5. The doctor said: “ You should keep your body warm. ”

-> The doctor told me .................................................................

VI- Using the words given to complete each sentence

1. There / be / different ways / of learn / same numbers / words.

.................................................................................................................

2. Last year Mr. Hieu / use / smoke / 20 cigarettes / now / he / not / smoke anymore.

.......................................................................................................................................

3. Lan/ enjoy/ cook/ meal

........................................................................

4. you/ ought/go/ market/ buy/ fish/ vegetables.

....................................................................................................................

5. Some language learners write/ meaning/ new words /their mother tongue.

........................................................................................................................

VII- Fill in the blanks with the correct prepositions: (2 marks)

1) Hai lives ................. 15 Ba Trieu Street .................... his parents.

2) I received a letter ..................... my old friend yesterday.

3) Let's stay here ...................... a few days.

4) My brother is ........................ vacation in Ha long Bay.

5) She spends all her money .......................... clothes.

6) Young people are very fond .......................... pop music.

7) We will have a discussion ......................... how to study well tomorrow.

8) Mr. Lam is very successful ........................... his business

VIII- Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first.

E.g.: "Could you buy me an English exercise book, Ha?"

Nam asked Ha ...................... ->Nam asked Ha to buy him an English exercise book.

1. "Can you put my books'onto the bookshelf over there, Huy?"
Lien asked Huy

2. "Please turn off the "

Phuong told Tuan

3. "Can you help my son with his English?" Mai asked her friend.
Mai asked her friend

4. "Get up early to learn your lesson, Toan," his father
Toan's father told him

5. "Can you get back home by half past ten?"

Loan's brother told her

6. "Please remind Nam to practise speaking English, Mrs Hang."
Nam's teacher told Mrs Hang

IX- Rewrite the following sentences in reported speech, beginning as shown.

1. “Could you buy me an English exercise book, Ha?”

Nam asked Ha ………………………………………………………….

2. “Can you put my book onto the bookshelf over there, Huy?”

Lien asked Huy………………………………………………………….

3. “Please turn off the radio.”

Phuong told Tuan……………………………………………………

4. “Can you help my son with his English?” Mai asked her friend.

 Mai asked her friend…………………………………………………….

5. “Get up early to learn your lesson, Toan.” his father said

Toan’s father told …………………………………………………………….

6. “Can you get back home by half past ten?”

Loan’s brother told her……………………………………………………….

7. “Please remind Nam to practice speaking English, Mrs Hang.”

Nam’s teacher told Mrs Hang…………………………………………………..

8. “Please lend me me your dictionary, Quang.” Hoa said

…………………………………………………………………………………..

9. “Can you help me with my homework?” Minh said to her sister.

…………………………………………………………………………………..

X_ Complete each sentences with one of these verbs (Hãy hoàn thành mỗi câu sau với một trong những động từ sau): write, work, use, see, make, listen, be, apply, answer.

1. Tony tried to avoid …………………… my question.

2. Could you please stop …………………. So much noise?

3. We enjoy ………………….. to that music.

4. We considered ………………… for the job but in the end we decided against it.

5. Have you finished …………………………….. your hair yet?

6. If you walk into the street without looking, you risk ………………………. Knocked down.

7. Andrei is 66 but he isn’t going to retire yet. He wants to carry on ………………….. .

8. We don’t mind you ………………………. The phone as long as you pay for all your calls.

9. Hello! Fancy ……………… you here ! What a nice surprise!

10. She’s put off ………………….. the letter so many times. She really must do it today.

XI- READINGRead the passage carefully and then answer the questions below

Like the Y & Y, the Boy Scouts of America (hướng đạo sinh) (BSA) is a youth organization (một tổ chức thanh thiếu niên). It builds character, and encourages good citizenship and personal fitness (xây dựng nhân vật, và khuyến khích công dân tốt và thể dục cá nhân).

Scouting began in England in 1907. Two years later an American businessman (một doanh nhân), William Boyce, got lost in London. A boy helped him and explained that he was a scout. This meeting led to the Scouts Association crossing the Atlantic (Hiệp hội Hướng đạo sinh vượt qua Đại Tây Dương) in 1910.

Although scouting is mainly for boys, there are organizations similar to the BSA which girls can join. The Girl Guides Association and the coeducational Camp Fire Boys and Girls, both of which started in 1910, are two such groups.

In 1994, there were 5,400,000 scouts in America. Now scouting is popular worldwide ( tổ chức thanh niên tự nguyện lớn nhất trên thế giới). The Scouting Association has more than 25 million members, making it the largest voluntary youth organization in the world.

Although each nation`s scouting program differs slightly, the three aims, established in 1907, are the same for the 21st century

QUESTIONS

a) When did scouting begin in England ?

b) What led to the Scouts Association crossing the Atlantic in 1910 ?

c) What are the scouting groups that girls can join ?

d) What are the three aims of the scouting program ?

XII- Read the passage below and answer the questions below.

Lan is excited about the interesting activities she is going to do.

The Y &Y is having a plan to help the community. She will participate in its recycling program. In joining this program, she will collect glass, used paper and empty cans. Then she will send them for recycling.

She hopes she can save natural resources and raise some money for her school Y & Y in these activities. She also thinks about participating in either planting trees and flowers or helping the street children. It is really interesting, isn't it?

* Questions

1- Is Lan going to have interesting activities?.......................

2- What will she do?.......................................

3- What will she send for recycling?.......................................

4- What does she hope in these activities?..................................................

KEY

TEST 2 (UNIT 4, 5 ,6)

I/ MULTIPLE CHOICE

1.a 2.a 3.b 4.d 5.c 6.d 7.a 8.c 9.b 10.d 11.c 12.b

Find the words or phrases that are not correct in standard English.

1.d 2.c

II/ WORD FORMS

1. We are ………happy……… to see you again. (happily)

2. His father soon died of a ……broken………… heart. (break)

3. Unfortunately …, dark clouds appeared and it began to rain. (fortunate)

4. “The lost shoe” is one of the …….traditional…………stories I like best. (tradition)

5. Can you speak English ……well……..? (good)

6. He told me about a ………funny…………story. (fun)

7. We often got home …………lately………… last year. (late)

8. Peter speaks English very ………fluently…………(fluent)

9. We are ………happy……… to see you again. (happily)

10. Luckily…….., he passed the final test. (luck)

III/ VERB FORMS

1. I used to lived on a farm when I was a young girl. (live)

2. Please tell me the tale, Grandma. (tell)

3. Tim’s mother wants him to improve Spanish pronunciation. (improve)

4. She asked me to give you this dictionary. (give)

5. We talked about going Nha Trang for our vacation. (go)

6. It’s difficult to answer this question. (answer)

7. They decided not to spend their holidays at the seaside. (spend)

8. Ba loves playing soccer. (play)

9. We are fond of taking part in our school activities. (take)

10. She hopes to have a suitable job. (have)

IV/ READING

Read the passage carefully and then answer the questions below. (2,0 pts)

Hello. I’m Toan. I started studying English at school in Singapore. All our lessons were in English. The teacher translated some difficult words and we tried to understand everything in English. We all used English in class and at home, and we usually spent short summer vacations in English-speaking countries to improve our skills. I think my English is good now.

Questions:

1. Did Toan start studying English at school before coming to Singapore?

......................................................................................................................

2. What did his teacher do with difficult words?

.........................................................................................................................

3. Did Toan and his classmates only use English at school?

 .........................................................................................................................

4. Where did they usually spend short summer vacations to improve their skills?

..........................................................................................................................

* Answer:

1. No, he didn’t

2. He translated some difficult words and we tried to understand everything in English.

3. No, he didn’t.

4. They usually spent short summer vacations in English-speaking countries to improve our skill.

V/ WRITE

Complete the second sentences so that it has a similar meaning to the first.

1. Mr. An said: “Learn by heart the lesson, Lan.”

→ Mr. An asked Lan to learn by heart the lesson .

2. Can you help me, please?

→ Could you help me, please?

3. You can participate in the Y&Y Green Summer Group.

→ You can take part in the Y&Y Green Summer Group.

4. On Sunday I like to sleep late.

-> On Sunday, I enjoy sleeping late.

5. The doctor said: “You should keep your body warm.”

-> The doctor told me that I should keep your body warm.

Using the words given to complete each sentence (1,0pt)

1. There/ be/ different ways/ of learn/ same numbers/ words.

There are different ways of learning the same number of words.

2. Last year Mr. Hieu/ use/ smoke/ 20 cigarettes/ now/ he/ not/ smoke anymore.

Last year Mr Hieu used to smoke 20 cigaqrettes, but now he doesn’t smoke anymore.

3. Lan/ enjoy/ cook/ meal

Lan enjoys cooking meal.

4. you/ ought/ go/ market/ buy/ fish/ vegetables.

You ought to go to the market to buy fish and vegetables.

5. Some language learners write/ meaning/ new words/ their mother tongue.

Some language learners write the meaning of new words in their mother tongue.

a) When did scouting begin in England?

- Scouting began in England in 1907

b) What led to the Scouts Association crossing the Atlantic in 1910?

- The meeting between a boy scout and Mr William Boyce led to the Scout Association crossing the Atlantic in 1910.

c) What are the scouting groups that girls can join?

- Girls can join in the girl Guides Association and Camp Fire Boys and Girls.

d) What are the three aims of the scouting program?

- The three aims are building character, good citizenship and personal fitness.

Các bài nên tham khảo

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định chủ ngữ và vị ngữ. Trước từ là : chủ ngữ Sau từ là : vị ngữ Ví dụ : Dế Mèn trêu chị Cóc (C) là dại ...

Soạn bài câu trần thuật đơn

Soạn bài câu trần thuật đơn I. Câu trần thuật đơn là gì ? 1. Các câu này dùng để trần thuật. - Kể lại việc Dế Mèn không cho Dế Choắt đào thông ngách sang nhà ...

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ

Soạn bài câu trần thuật đơn không có từ LÀ I. Đặc điểm 1. Xác định C – V. a. Phú ông (c) mừng lắm (v) b. Chúng tôi (c) tụ hội (v) ở góc sân. 2. - Vị ngữ a do ...

Soạn bài câu phủ định lớp 8

Soạn bài câu phủ định lớp 8 I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. a. Các câu (b), (c), (d) khác với câu (a) ở những từ ngữ phủ định không, chưa, chẳng. b. Câu ...

Soạn bài Hịch Tướng Sĩ

Soạn bài hịch tướng sĩ Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài hịch có thể chia làm ba đoạn. a. Đoạn 1 : Từ đầu đến ‘… lưu tiếng tốt’ : nêu gương sử ...

Soạn bài hành động nói tiếp theo

Soạn bài hành động nói tiếp theo I. Cách thực hiện hành động nói. 1. Câu Mục đích 1 2 3 4 5 Hỏi - - - - - Trình bày ...

Soạn bài Chiếu Dời Đô (Thiên Đô Chiếu)

Soạn bài chiếu dời đô (thiên đô chiếu) Đọc – hiểu văn bản Câu 1: Đây là đoạn văn có tính chất nêu tiền đề, làm chỗ dựa cho lý lẽ ở những phần tiếp theo. Trong ...

Soạn bài câu cảm thán

Soạn bài câu cảm thán I. Đặc điểm hình thức và chức năng 1. Trong những đoạn trích trên, các câu sau là câu cảm thán: - Hỡi ơi lão Hạc! (đoạn a) - Than ôi! 2. ...

Soạn bài Quê Hương

Soạn bài Quê Hương - Tế Hanh Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Sau hai câu thơ mở đầu rất bình dị, tự nhiên, tác giả giới thiệu chung về làng quê của mình, nội dung hầu ...

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh

Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh I. Giới thiệu một danh lam thắng cảnh Ta có thể tóm tắt những ý chính của bài viết : Hồ Hoàng Kiếm và Đền Ngọc Sơn. (1) ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ